WŁASNE PRODUKTY
Jajka tylko od kur z wolnego chowu. Wędliny, pieczenie i pasztety przygotowywane są wg starych receptur w hotelowej kuchni i wędzone w opalanej olchowym drewnem wędzarni.
Tutaj na śniadaniach znajdziemy tradycyjne placki z jabłkami, kaszę manną z malinami, drożdżowe racuchy obficie posypane cukrem pudrem, pyszne miody z ekologicznej pasieki, certyfikowane sery podpuszczkowe dojrzewające z Wiżajn, sery żółte i masło z lokalnej mleczarni w Filipowie. Konfitury i dżemy przygotowujemy według babcinych receptur.
Latem nasze warzywa mają niesamowity smak - sami je uprawiamy, a dodatkowo przygotowujemy przetwory na zimę - pyszne sosy pomidorowe i kiszone ogórki.
Chleb - tego smaku nie da się opisać. Naszego chleba trzeba spróbować ... i powrócić ponownie do nas i naszych smaków.
Zapraszamy do hotelowej restauracji, która przypomni Ci zapomniane smaki dzieciństwa.
Restauracja w poniedziałki pozostaje nieczynna.
Od wtorku do niedzieli zapraszamy w godzinach 13.00-20.00