WŁASNE PRODUKTY
Jajka tylko od kur z wolnego chowu. Wędliny, pieczenie i pasztety przygotowywane są wg starych receptur w hotelowej kuchni i wędzone w opalanej olchowym drewnem wędzarni.
Tutaj na śniadaniach znajdziemy tradycyjne placki z jabłkami, kaszę manną z malinami, drożdżowe racuchy obficie posypane cukrem pudrem, pyszne miody z ekologicznej pasieki, certyfikowane sery podpuszczkowe dojrzewające z Wiżajn, sery żółte i masło z lokalnej mleczarni w Filipowie. Konfitury i dżemy przygotowujemy według babcinych receptur.
Latem nasze warzywa mają niesamowity smak - sami je uprawiamy, a dodatkowo przygotowujemy przetwory na zimę - pyszne sosy pomidorowe i kiszone ogórki.
Chleb - tego smaku nie da się opisać. Naszego chleba trzeba spróbować ... i powrócić ponownie do nas i naszych smaków.
W hotelowej restauracji, przypomną Ci się zapomniane smaki dzieciństwa.
Zapraszamy od środy do niedzieli w godzinach 13.00-21.00
Poniedziałki, wtorki - restauracja nieczynna
Świeże i swojskie potrawy Specjalnością naszej restauracji są przede wszystkim pyszne i zdrowe potrawy . Nie zapominamy też o daniach regionalnych.Dbamy o to, by potrawy zawsze były przygotowane ze świeżych półproduktów. Co istotne, korzystamy przede wszystkim z sezonowych składników, często od lokalnych dostawców. Dzięki temu o każdej porze roku zachwycamy naszych Gości niepowtarzalnym i nieco innym menu. Doświadczeni kucharze Zatrudniamy zespół doświadczonych kucharzy, dla których gotowanie jest wielką pasją. Są oni mistrzami w przygotowywaniu swojskich, regionalnych i zdrowych potraw, według sprawdzonych, jednak udoskonalonych przez nich receptur. Uwielbiają także odkrywać nowe i niepowtarzalne smaki. Zróżnicowane menu Bogate menu oraz wiele specjałów serwowanych przez naszą kuchnię, z pewnością zadowolą nawet wymagających Gości. Oferujemy szeroki wybór przystawek, dań głównych, zup, sałatek, jak również potraw typowo wegetariańskich. Ponadto przyrządzamy także dania z myślą o najmłodszych. Zapraszamy Państwa do wypróbowania specjałów naszej kuchni!